reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablková pusa na rozloučenou

Ingredience:

  • 150 g pískového cukru
  • 150 g másla
  • 4 žloutky
  • 150 g polohrubé mouky
  • polovina prášku do pečiva
  • sníh ze 4 bílků
  • mléko dle potřeby
  • nastrouhaná čokoláda
  • 2 kg nastrouhaných jablek
  • dle potřeby rozinky, ořechy a skořice

Krém:

  • uvařené kondenzované mléko
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250 g másla
  • 600 ml vody

Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém – necháme vychladnout.
Korpus

Pískový cukr vyšleháme se žloutky, poté přidáme máslo a důkladně vyšleháme. Přidáme 150 g polohrubé mouky, ve které zamícháme půl prášku do pečiva a trochu mléka. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmísíme do těsta. Nastrouháme jablka, která rozprostřeme na plech na alobal, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme rozinkami, ořechy a zalijeme těstem. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, necháme vychladnout.
Krém

Uvaříme puding ve vodě, necháme vychladnout, poté vyšleháme s máslem a uvařeným kondenzovaným mlékem (karamel). Do krému nepřidáváme cukr!!!

Upečený základ překlopíme na tác, případně plech tak, aby byl alobal nahoře – tento odstraníme a korpus natřeme krémem, který bohatě posypeme strouhanými vlašskými ořechy a strouhanou čokoládou. Krájíme dle vlastní fantazie.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkova-pusa-na-rozloucenou

loading...

2 comments to Jablková pusa na rozloučenou

  • Hana Loziášová

    Zeleninu jemně osmahnu na másle, položím na ni maso a celé ji do ní obalím. Uložím do chladna. Maso natáhne rozpuštěný karoten a při servírování má pak roztomilý kroužek.Potom druhý den rozpustím slaninu a vše na ní upeču.Vyndám maso a ponorným mixerem rozmixuji (přímo i se smetanou – jednou sladkou na vaření a jednou 18% kysanou)- díky tomu získá perfektní chuť.Povařím a pak se jen dívam jak obědvající mají chuť sníst i talíře na kterých je servírováno…

  • J.Macnerová

    do svíčkové dávám poměrně dost kořenové zeleniny, kerou pak rozmixuji, a tím se omáčka zahustí a má výraznější chuť. Zásadně do ní dávám šlehačku 33%, má pak mandlovou chuť.Přidávám lžíci hořčice. Koření dávám do vajčka na čaj, který používám pouze pro účely vaření.

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− sedm = 1


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.