Ingredience:
- 150 g pískového cukru
- 150 g másla
- 4 žloutky
- 150 g polohrubé mouky
- polovina prášku do pečiva
- sníh ze 4 bílků
- mléko dle potřeby
- nastrouhaná čokoláda
- 2 kg nastrouhaných jablek
- dle potřeby rozinky, ořechy a skořice
Krém:
- uvařené kondenzované mléko
- 2 vanilkové pudinky
- 250 g másla
- 600 ml vody
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém – necháme vychladnout.
Korpus
Pískový cukr vyšleháme se žloutky, poté přidáme máslo a důkladně vyšleháme. Přidáme 150 g polohrubé mouky, ve které zamícháme půl prášku do pečiva a trochu mléka. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmísíme do těsta. Nastrouháme jablka, která rozprostřeme na plech na alobal, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme rozinkami, ořechy a zalijeme těstem. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, necháme vychladnout.
Krém
Uvaříme puding ve vodě, necháme vychladnout, poté vyšleháme s máslem a uvařeným kondenzovaným mlékem (karamel). Do krému nepřidáváme cukr!!!
Upečený základ překlopíme na tác, případně plech tak, aby byl alobal nahoře – tento odstraníme a korpus natřeme krémem, který bohatě posypeme strouhanými vlašskými ořechy a strouhanou čokoládou. Krájíme dle vlastní fantazie.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkova-pusa-na-rozloucenou
Zeleninu jemně osmahnu na másle, položím na ni maso a celé ji do ní obalím. Uložím do chladna. Maso natáhne rozpuštěný karoten a při servírování má pak roztomilý kroužek.Potom druhý den rozpustím slaninu a vše na ní upeču.Vyndám maso a ponorným mixerem rozmixuji (přímo i se smetanou – jednou sladkou na vaření a jednou 18% kysanou)- díky tomu získá perfektní chuť.Povařím a pak se jen dívam jak obědvající mají chuť sníst i talíře na kterých je servírováno…
do svíčkové dávám poměrně dost kořenové zeleniny, kerou pak rozmixuji, a tím se omáčka zahustí a má výraznější chuť. Zásadně do ní dávám šlehačku 33%, má pak mandlovou chuť.Přidávám lžíci hořčice. Koření dávám do vajčka na čaj, který používám pouze pro účely vaření.