- 6 rohlíků
- 6 dl mléka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 40g moučkového cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 50g rozpuštěného másla
- 500 g očištěných jablek
- 1 lžička mleté skořice
- 100 g moučkového cukru
- 20g másla na polití
Housky z minulého dne nakrájíme na plátky, zalijeme teplým mlékem, vymačkáme, přidáme vanilkový a moučkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a promícháme. Jablka oloupeme, nastrouháme, posypeme mletou skořicí a moučkovým cukrem a zamícháme. Ohnivzdornou misku vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených rohlíků, posypeme jablky, zakryjeme druhou polovinou rohlíků, polijeme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě upečeme. Hotovou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář