reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablková žemlovka

  • 6 rohlíků
  • 6 dl mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 40g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 50g rozpuštěného másla
  • 500 g očištěných jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g moučkového cukru
  • 20g másla na polití

Housky z minulého dne nakrájíme na plátky, zalijeme teplým mlékem, vymačkáme, přidáme vanilkový a moučkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a promícháme. Jablka oloupeme, nastrouháme, posypeme mletou skořicí a moučkovým cukrem a zamícháme. Ohnivzdornou misku vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených rohlíků, posypeme jablky, zakryjeme druhou polovinou rohlíků, polijeme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě upečeme. Hotovou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.