reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablkové kynuté knedlíky

6−8 porcí

Těsto

  • 10 g droždí
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 menší vejce
  • 500 g hrubé mouky
  • asi 200 ml mléka
  • 1 lžička soli

Náplň

  • 600 g jablek
  • citronová kůra a šťáva
  • mletá skořice
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr na posypání
  • máslo na polití

V míse vymícháme droždí s cukrem na kašičku, přidáme vejce, mouku, sůl a s vlažným mlékem vypracujeme hladké polotuhé těsto. Necháme hodinu kynout, během kynutí promísíme.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Promícháme s citronovou kůrou a šťávou, skořicí a cukrem.

Vykynuté těsto rozválíme a rozdělíme na čtverečky, které plníme ochucenými jablky.

Nebo můžeme z těsta vytvořit hada, nakrájíme na stejné kousky, které v ruce vytvarujeme a plníme, dobře uzavřeme.

Knedlíky necháme ještě chvilku vykynout a podle velikosti vaříme 10−12 minut.

Po vyjmutí z vody knedlíky propícháme vidličkou, aby vyšla pára, sypeme je vanilkovým cukrem a přeléváme máslem.

Zdroj: Jablkové kynuté knedlíky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1539-jablkove-kynute-knedliky/  [On-line 01.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.