reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šlehaná bramborová kaše zapečená s mletým masem

4−6 porcí

  • 600 g uvařených brambor bez slupky
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • 100 g uzeného sýra
  • 2 cibule
  • 50 g sádla
  • 400 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl
  • sádlo na vymazání formy

Brambory vyšleháme s ohřátým mlékem a rozpuštěným máslem dohladka, vmícháme vejce, nastrouhaný sýr a ochutíme solí.

Na kostičky nakrájenou cibuli opečeme na sádle dosklovata, vmícháme maso, nasekaný česnek, opečeme, ochutíme chilli, paprikou a majoránkou, podle chuti dosolíme.

Zapékací formu vymažeme sádlem, na dno poklademe poloviční dávku kaše, pokryjeme vrstvou mletého masa, završíme opět vrstvou kaše.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30−40 minut.

Zdroj: Šlehaná bramborová kaše zapečená s mletým masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1538-slehana-bramborova-kase-zapecena-s-mletym-masem/  [On-line 01.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.