Ingredience
- polohrubá mouka 250 g
- hera (nebo máslo) 160 g
- cukr moučka 120 g
- žloutek 1 kus
- půl balíčku prášku do pečiva 1 dávka
na tvarohovou nádivku:
- měkký tvaroch 250 g
- vejce 1 kus
- vanilkový cukr 2 lžičky
- cukr krupice 3 lžičky
na jablečnou náplň:
- jablka 600 g
- cukr krupice 3 lžíce
- vanilkový pudink 1 lžíce
- mletá skořice 1 dávka
- rozinky 1 dávka
Z uvedených surovin si smícháním a prohnětením vyrobíme základ drobenkového těsta. Větší polovinu těsta rozložíme do dortové formy (průměr 23 cm), pokryjeme ji vrstvou tvarohové nádivky, potom vrstvou jablkové nádivky a vše posypeme zbývající drobenkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 200 stupňů).
Zdroj: Jablkový drobenkový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkovy-drobenkovy-kolac [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář