Ingredience
- polohrubá mouka 1 hrnek
- hladká mouka 1 hrnek
- cukr krupice 1 hrnek
- vejce 4 kusy
- olej 1 hrnek
- granko 5 lžiček
- kakao 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
- strouhaná jablka 400 g
krém:
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 2 kusy
- cukr 4 lžíce
- malé máslo 1 kus
1.Cukr rozšleháme s celými vejci a pak přidáme všechny suroviny na těsto včetně nastrouhaných jablek a smícháme vše dohromady. Dáme na plech vyloženým pečicím papírem a pečeme na 175 stupňů dozlatova. Necháme vychladnout.
2. Mezitím si uvaříme pudink na krém. Po vychladnutí vezmeme půlku kostky povoleného másla nebo jedno celé malé balení a s pudinkem vyšleháme máslový krém, který natřeme na upečený koláč.
Zdroj: Jablkový moučník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkovy-moucnik [On-line 18.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář