- 200 g listového těsta
- 5–6 jablek
- 20 g rozinek
- 80 g strouhanky
- 2 g skořice
- 1 vanilkový cukr
- cukr krupice dle chuti
- cukr moučka na posypání
- vejce na potření
Listové těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát. Těsto posypeme strouhankou, dáme na ně nakrájená jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí. Přidáme rozinky a zabalíme. Pečeme potřené vejcem asi 20 minut při teplotě 180 stupňů. Podáváme se zmrzlinou a šlehačkou, na závěr přelité čokoládovou polevou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkovy-zavin-se-zmrzlinou [On-line 7.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář