reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový kynutý závin

Suroviny:

  • 550 g polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 50 g krupicového cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 300 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 120 g másla
  • citronová kůra
  • špetka soli

Náplň

  • 1 kg jahod
  • 2 vanilkové cukry
  • ½ vanilkového pudinku
  • 2 snítky máty
  • vejce na potření

Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, vláčné těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout jednu hodinu.

Jahody nakrájíme na čtvrtky a smícháme je s cukrem, sekanou mátou a vanilkovým pudinkem.

Vykynuté těsto rozválíme a celé ho potřeme rozšlehaným vejcem.

Jahody poklademe na těsto a zarolujeme.

Závin potřeme vejcem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 40−50 minut.

Zdroj: Jahodový kynutý závin; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1704-jahodovy-kynuty-zavin/  [On-line 01.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.