- 250 g polotučného tvarohu
- 100–150 g hrubé mouky
- 75 g másla
- 1 vejce
- 4 lžíce krupice
- sůl
- 300 g jahod (cca)
- bílý jogurt na ozdobení
- instantní kakao
Tvaroh, mouku, rozpuštěné máslo, vejce, krupici a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout asi 45 minut v lednici. Z těsta připravíme menší placičky, na ně položíme opláchnuté jahody. Utvoříme z nich koule, vložíme do vroucí osolené vody a promícháme. Když knedlíky vyplavou, vaříme asi 5 minut. Knedlíky podáváme teplé. Zdobíme jogurtem, instantním kakaem a jahodami.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahody-v-tvarohovem-zupanu
Poslední tip, trik či komentář