reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Jarní drožďová polévka

6 porcí

  • 50 g másla
  • 2 karotky
  • 1 kedlubna
  • 3 jarní cibulky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 kostka droždí FALA
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 snítky tymiánu
  • muškátový oříšek
  • 200 ml 33% smetany

Na podávání

  • svazek pažitky
  • 100 g crème fraîche

Na másle osmahneme zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, hranolky či plátky, vmícháme droždí, osmahneme, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme studeným vývarem, přidáme snítku tymiánu a 20 minut povaříme. Zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým oříškem a solí.

Nadrobno nakrájenou pažitku smícháme s crème fraîche a při podávání vkládáme lžící vykrojený pažitkový nok do horké polévky.

Zdroj: Jarní drožďová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1698-jarni-drozdova-polevka/  [On-line 16.04.2016]

loading...

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.