reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní hráškový krém s křupavým kouskem pancetty

Suroviny

  • máslo 100 g
  • pórek 50 g
  • šalotka 30 g
  • hrášek 700 g
  • cukr 1 lžička
  • zeleninový nebo kuřecí vývar 1 l
  • smetana 100 ml
  • mascarpone 100 ml
  • sůl
  • panchetta nebo slanina

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou šalotku a pórek (měly by zůstat světlé). Přidáme hrášek a trochu cukru, ještě krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. Nakonec přidáme smetanu a mascarpone, rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme. Podáváme například s celým hráškem, ledovým salátem orestovaným na másle a křupavým plátkem pancetty (slaniny).

Zdroj: Jarní hráškový krém s křupavým kouskem pancetty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarni-hraskovy-krem-s-krupavym-kouskem-pancetty  [On-line 10.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.