Suroviny:
- 2 baby kuřátka
- šalotka
- kořenová zelenina
- česnek
- čerstvý tymián
- vinné listy
- citron
- slanina (zasyrova)
- máslo, sluneč. olej, oliv. olej
- bílé víno
- cukr
- brambory
- hruškový kompot
- brusinky
Kuřata posolíme, stehýnka obalíme plátky slaniny. Do kuřat dovnitř vložíme půlku česneku, větvičky tymiánu a pod kůži na prsou vtlačíme plátky másla. Do pekáče nalijeme sluneč. olej, přidáme máslo a pokrájenou šalotku. Na to naklademe mladé vinné listy a tymián. Přidáme kuřata a polijeme bílým vínem. Pečeme 45 min na 150°C.
Do pánve dáme olej a máslo, nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a procukrujeme. Osolíme, přidáme pokrájenou šalotku a kuličky syrových brambor. Chvíli restujeme, přidáme výhonky z vinné révy a citrónovou šťávu.
Zdroj: JARNÍ KUŘE NA ŠALOTCE A TYMIÁNU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář