reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JARNÍ KUŘE NA ŠALOTCE A TYMIÁNU

Suroviny:

  • 2 baby kuřátka
  • šalotka
  • kořenová zelenina
  • česnek
  • čerstvý tymián
  • vinné listy
  • citron
  • slanina (zasyrova)
  • máslo, sluneč. olej, oliv. olej
  • bílé víno
  • cukr
  • brambory
  • hruškový kompot
  • brusinky

Kuřata posolíme, stehýnka obalíme plátky slaniny. Do kuřat dovnitř vložíme půlku česneku, větvičky tymiánu a pod kůži na prsou vtlačíme plátky másla. Do pekáče nalijeme sluneč. olej, přidáme máslo a pokrájenou šalotku. Na to naklademe mladé vinné listy a tymián. Přidáme kuřata a polijeme bílým vínem. Pečeme 45 min na 150°C.
Do pánve dáme olej a máslo, nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a procukrujeme. Osolíme, přidáme pokrájenou šalotku a kuličky syrových brambor. Chvíli restujeme, přidáme výhonky z vinné révy a citrónovou šťávu.

Zdroj: JARNÍ KUŘE NA ŠALOTCE A TYMIÁNU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.