Na přípravu budete potřebovat:
Pro 4-6 osob
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1 svazek jarní cibulky, nasekané
- 100 g čerstvého hrášku
- 100 g zelených fazolových lusků
- 100 g zeleného chřestu, nakrájeného
- 50 g kapusty, nakrájené
- 1 polévkovou lžíci lístků hladkolisté petržele, nasekaných
- 1 polévkovou lžíci pažitky, nakrájené
- 50 g polévkových nudlí, uvařených
- Sůl a čerstvě namletý černý pepř
- parmazán
na kuřecí knedlíčky:
- 2 kuřecí prsní řízky, nakrájené na malé kousky
- 1 vejce
- 75 g strouhanky
- 20 g parmazánu, strouhaného
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1 polévkovou lžíci lístků hladkolisté petrželky, nasekaných
- Sůl a čerstvě namletý černý pepř
- 2 polévkové lžíce olivového oleje na smažení
V misce kuchyňského robota rozmixujte kuřecí maso, parmazán, vejce, petržel a česnek do hladké směsi.
Přidejte strouhanku, sůl a pepř a znovu promixujte. Ze směsi vytvořte male kuličky a uložte je na 10 minut odpočívat do lednice.
V pánvi zahřejte olivový olej a osmažte na něm kuřecí knedlíčky dozlatova.
Hotové knedlíčky uložte na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.
Nyní se pusťte do přípravy polévky. V hrnci na troše olivového oleje orestujte jarní cibulku spolu s česnekem doměkka, pak přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte zlehka probublávat.
Vložte do polévky zelené fazolky a pokračujte ve vaření dalších 4-5 minut. Nyní vložte do polévky kuřecí knedlíčky, kapustu, chřest, hrášek a nechte zlehka provařit ještě pár minut.
Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec do polévky vložte nasekané bylinky a uvařené nudle.
.Polévku servírujte posypanou strouhaným parmazánem
Zdroj: Jarní minestrone; Vařte jako šéf! TV Prima http://www.iprima.cz/novinky/bonus-polevka-navic-jarni-zeleninova-minestrone [On-line 31.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář