reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní minestrone

Na přípravu budete potřebovat:

Pro 4-6 osob

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 100 g zelených fazolových lusků
  • 100 g zeleného chřestu, nakrájeného
  • 50 g kapusty, nakrájené
  • 1 polévkovou lžíci lístků hladkolisté petržele, nasekaných
  • 1 polévkovou lžíci pažitky, nakrájené
  • 50 g polévkových nudlí, uvařených
  • Sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • parmazán

na kuřecí knedlíčky:

  • 2 kuřecí prsní řízky, nakrájené na malé kousky
  • 1 vejce
  • 75 g strouhanky
  • 20 g parmazánu, strouhaného
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 polévkovou lžíci lístků hladkolisté petrželky, nasekaných
  • Sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje na smažení

Vařte jako šéf kniha

V misce kuchyňského robota rozmixujte kuřecí maso, parmazán, vejce, petržel a česnek do hladké směsi.

Přidejte strouhanku, sůl a pepř a znovu promixujte. Ze směsi vytvořte male kuličky a uložte je na 10 minut odpočívat do lednice.

V pánvi zahřejte olivový olej a osmažte na něm kuřecí knedlíčky dozlatova.

Hotové knedlíčky uložte na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

Nyní se pusťte do přípravy polévky. V hrnci na troše olivového oleje orestujte jarní cibulku spolu s česnekem doměkka, pak přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte zlehka probublávat.

Vložte do polévky zelené fazolky a pokračujte ve vaření dalších 4-5 minut. Nyní vložte do polévky kuřecí knedlíčky, kapustu, chřest, hrášek a nechte zlehka provařit ještě pár minut.

Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec do polévky vložte nasekané bylinky a uvařené nudle.

.Polévku servírujte posypanou strouhaným parmazánem

Zdroj: Jarní minestrone; Vařte jako šéf! TV Prima http://www.iprima.cz/novinky/bonus-polevka-navic-jarni-zeleninova-minestrone  [On-line 31.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.