- ořech másla 1 kus
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- pórek 1 kus
- mrkev 1 kus
- čtvrt celeru 1 kus
- petržel 1 kus
- pažitka na ozdobu 1 dávka
- krupička na zavářku 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, na másle osmažíme cibulku, přidáme mrkev a celer, po krátkém restování zalijeme vodou a vaříme. Když je zelenina měkká, dochutíme. Poté uděláme zásmažku s másla a krupičky, kterou polévku zahustíme, ještě chvíli povaříme a přidáme pórek s petrželí. Rozpustíme vejce, povaříme a podáváme, úplně nakonec ozdobíme pažitkou.
Zdroj: Jarní polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarni-polevka [On-line 10.9.2012]
Poslední tip, trik či komentář