Suroviny
- kuřecí vývar 1 ks
- sůl
- zralá rajčata 1 kg
- řapíkatý celer
- bílá paprika 1 ks
- chilli paprička 1 ks
- petrželka
- sůl
- pepř
- Kapání
- vejce 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- polohrubá mouka 1 lžíce
Rajčata, celer, papriku a chilli papričku nakrájíme na kostičky a podusíme na másle. Zalijeme vývarem a půl hodiny povaříme. Přecedíme a dochutíme solí. Zavaříme kapání (přes vidličku), které umícháme z rozšlehaného vejce, mouky hladké a polohrubé. Hotovou (skoro čirou) polévku ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Zdroj: Jarní polévka z čerstvých rajčat s kapáním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarni-polevka-z-cerstvych-rajcat-s-kapanim [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář