Ingredience
jarní závitky:
- mleté maso 500 g
- mrkev 1 kus
- kedlubna 1 kus
- půl pórku 1 dávka
- lahůdková cibulka 1 kus
- sušené houby (jidášovo ucho) 5 kusů
- vejce 2 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- rybí omáčka 1 dávka
- rýžové papíry 1 dávka
- pivo na navlhčení papíru 1 dávka
kuřecí kousky na zázvoru:
- kuřecí stehenní řízky 2 kusy
- sójová omáčka 3 lžíce
- půl lžičky rybí omáčky 1 dávka
- mletý zázvor 2 lžičky
- sůl a pepř 1 špetka
- olej na smažení 1 lžíce
1.Jarní závitky: Rýžové nudle si na půl hodiny namočíme do studené vody. Jidášovy uši převaříme a následně nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme mleté maso, nakrájené houby, jemně nastrouhanou mrkev, kedlubnu, najemno pokrájený pórek a jarní cibulku. Nudle nastříháme na malé kousky. Vše řádně zamícháme a přidáme vejce podle potřeby. Směs nesmí být tuhá, a ani příliš tekutá. Poté si na vál rozložíme rýžový papír, navlhčíme pivem, doprostřed papíru vložíme lžíci směsi a rolujeme. Přibližně uprostřed papír z obou boků přeložíme, aby nám směs nevytekla, a dále rolujeme až dokonce. Závitky usmažíme v oleji dozlatova.
2. Kuřecí kousky na zázvoru: Stehenní řízky si nakrájíme na kostičky. K masu přidáme všechny ingredience a necháme maso odležet v lednici alespoň na půl hodiny. Pánev si rozhřejeme, polijeme lžící oleje a prudce restujeme maso, dokud nebude hotové.
Zdroj: Jarní závitky a kuřecí kousky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarni-zavitky-kureci-kousky [On-line 13.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář