Suroviny
- kuřecí játra 250 g
- cibule 1/2 ks
- sádlo 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- sůl
- pepř
- majoránka
- majonéza 2 lžíce
Domácí rohlíky:
- hladká mouka 250 g
- vejce 1 ks
- sůl 1 lžička
- mléko 100 ml
- sádlo (máslo) 1 lžíce
- čerstvé droždí 1/2 balíčku
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, sůl, pepř, nakrájený česnek a majoránku. Játra opečeme a sundáme ze sporáku. Necháme vychladnout a dáme je do mixéru. Rozmixujeme najemno a přidáme asi dvě lžíce majonézy, případně dochutíme solí či pepřem.
Do mísy dáme mouku, uděláme si důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme vlažné mléko a necháme vyběhnout kvásek. Potom přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme asi půl hodiny vykynout a tvoříme rohlíky klasickým způsobem. Potřeme je vejcem a posypeme solí, kmínem, mákem, sezamem, čím kdo chce. Pečeme asi 15 – 20 minutdozlatova v troubě vyhřáté na 200°C.
Zdroj: Játrová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika [On-line 23.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář