reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Játrová paštika

Suroviny

  • kuřecí játra 250 g
  • cibule 1/2 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • česnek 3 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • majonéza 2 lžíce

Domácí rohlíky:

  • hladká mouka 250 g
  • vejce 1 ks
  • sůl 1 lžička
  • mléko 100 ml
  • sádlo (máslo) 1 lžíce
  • čerstvé droždí 1/2 balíčku

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, sůl, pepř, nakrájený česnek a majoránku. Játra opečeme a sundáme ze sporáku. Necháme vychladnout a dáme je do mixéru. Rozmixujeme najemno a přidáme asi dvě lžíce majonézy, případně dochutíme solí či pepřem.

Do mísy dáme mouku, uděláme si důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme vlažné mléko a necháme vyběhnout kvásek. Potom přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme asi půl hodiny vykynout a tvoříme rohlíky klasickým způsobem. Potřeme je vejcem a posypeme solí, kmínem, mákem, sezamem, čím kdo chce. Pečeme asi 15 – 20 minutdozlatova v troubě vyhřáté na 200°C.

Zdroj: Játrová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika  [On-line 23.02.2016]

loading...

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.