Ingredience:
Játrová paštika:
- 500g vepřových jater
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- kmín drcený,
- majoránka,
- 1 malé máslo (125 g)
- 2 lžíce sádla
- 100 ml smetany,
- půl lžičky sušeného tymiánu
- pepř a sůl
Domácí chléb:
- 1 kg hladké mouky
- 0,5 kg žitné mouky
- 1 litr vody
- 60 g droždí
- 1 lžička soli
1. Na rozpáleném sádle si na pánvi osmahneme cibulku, přidáme pokrájená játra, která opepříme a dvacet minut dusíme podpokličkou. Pak necháme vychladnout. Vystydlou směs vložíme do mixovací nádoby, přidáme koření a vše spolu pořádně rozmixujeme, přidáme máslo a smetanu. Játrovou paštiku dáme do mističek a necháme vychladnout.
2. Chléb: Všechny ingredience spojíme a necháme kynout 45 minut na teplém místě. Po tři čtvrtě hodiny těsto trošku prohněteme a přendáme na plech, vytvoříme bochánek a necháme péct zhruba 45 minut. Nejprve dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů, poté ji zmírníme na 180 stupňů.
Zdroj: Játrová paštika, domácí chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika-domaci-chleb [On-line 03.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář