reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játrová paštika, domácí chléb

Ingredience:

Játrová paštika:

  • 500g vepřových jater
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kmín drcený,
  • majoránka,
  • 1 malé máslo (125 g)
  • 2 lžíce sádla
  • 100 ml smetany,
  • půl lžičky sušeného tymiánu
  • pepř a sůl

Domácí chléb:

  • 1 kg hladké mouky
  • 0,5 kg žitné mouky
  • 1 litr vody
  • 60 g droždí
  • 1 lžička soli

1. Na rozpáleném sádle si na pánvi osmahneme cibulku, přidáme pokrájená játra, která opepříme a dvacet minut dusíme podpokličkou. Pak necháme vychladnout. Vystydlou směs vložíme do mixovací nádoby, přidáme koření a vše spolu pořádně rozmixujeme, přidáme máslo a smetanu. Játrovou paštiku dáme do mističek a necháme vychladnout.

2. Chléb: Všechny ingredience spojíme a necháme kynout 45 minut na teplém místě. Po tři čtvrtě hodiny těsto trošku prohněteme a přendáme na plech, vytvoříme bochánek a necháme péct zhruba 45 minut. Nejprve dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů, poté ji zmírníme na 180 stupňů.

Zdroj: Játrová paštika, domácí chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika-domaci-chleb [On-line 03.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.