Suroviny
- játra 500 g
- sůl
- česnek 4 stroužky
- cibule 1 ks
- mletý kmín
- tymián
- červené víno 150 ml
- máslo 50 g
Máslo rozehřejeme, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek a játra nakrájenána kousky. Orestujeme a přidáme tymián, sůl a kmín. Zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Poté vše rozmixujeme dohladka. Můžeme přidat kelímek žervé pro zjemnění chuti. Dáme do formiček a vložíme do lednice, aby paštika ztuhla. Podáváme s brusinkami a lupínky mandlí. Výborné s domácím pečivem.
Zdroj: Játrová paštika s brusinkami a mandlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika-s-brusinkami-mandlemi [On-line 14.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář