Suroviny:
- vepřový jazyk
- kořenová zelenina
- divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
- cibule
- drcený kmín
- smetana
- máslo
- brambory
- houbový vývar
- houbový prášek
- bílý pepř, sůl
- cukr
- ocet
- kopr
- vařené brambory
- čerstvé houby
- česnek
- nakládaná červená řepa
Jazyk uvaříme s kořenovou zeleninou a divokým kořením, přidáme sušený houbový prášek.
Na pánev dáme olej, máslo, drcený kmín, cibuli a česnek, orestujeme. Osolíme, přidáme kmín, houbový vývar a smetanu.
Na pánvi orestujeme pokrájené houby.
Uvařený jazyk oloupeme.
V pánvi na másle prohřejeme vařené brambory, osolíme a obalíme v sekaném kopru.
Jazyk pokrájíme, přelijeme omáčkou, přidáme koprové brambory a ozdobíme červenou řepou.
Zdroj: JAZYK S HOUBOVOU OMÁČKOU NA MOSKEVSKÝ ZPŮSOB; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář