- 5 krajíců chleba
- 5 vajec
- 3 rajčata
- 5 listů zeleného, nebo ledového salátu
- 1 polévkovou lžíci lučiny
- 10 dkg cihly
- trs pažitky, stroužek česneku
- sůl, pepř a olej na smažení
Do krajíce chleba vykrojíme skleničkou kolečko a chléb chvilku osmažíme jako topinku. Vlijeme vejce jako volské oko, osolíme, opepříme a po chvíli osmažíme i z druhé strany.
Takto upravenou topinku na talíři nazdobíme salátem a půlkou rajčete, na které špičkou nože vytvoříme puntíky tak, aby vznikl klobouček muchomůrky.
Vykrojená kolečka osmažíme z obou stran a hotová potíráme lehce česnekem.
Strouhanou cihlu smícháme s nasekanou pažitkou a posypeme topinku. Dle potřeby můžeme ještě přihřát či malinko zapéct v troubě.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jedovky
Poslední tip, trik či komentář