reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí biryani

Suroviny

  • rýže 500 g
  • jehněčí maso 500 g
  • šafrán
  • červená cibule 2
  • bílá cibule 2
  • chilli papričky 2
  • česnek 4 stroužky
  • zázvor 1 oddenek
  • kurkuma 2 lžičky
  • indické kari 2 lžíce
  • bílý jogurt 4 lžíce
  • rajčata 4
  • přepuštěné máslo
  • olej, sůl, pepř

Na garam masalu:

  • semínka koriandru 2 lžíce
  • římský kmín 1 lžička
  • celý černý papř 1 lžička
  • římský kmín 1 lžička
  • semínka kardamomu 1 lžička
  • celá skořice 2 kousky
  • celý hřebíček 1 lžička
  • muškátový oříšek nastrouhaný polovina

Šafrán namočíme do trochy vody nebo vývaru.
Koření na gara masalum rozmixujeme v mlýnku na kávu nebo utlučeme v moždíři a s cibulí, česnkem a zázvorem v mixéru smícháme na pastu, kterou promícháme s masem nakrájeným na kousky.
V kastrolu maso opečeme na přepuštěném másle, pak zalijeme zbylou směsí a dusíme doměkka. Nakonec přidáme opečenou pokrájenou cibuli, šafrán a vmícháme jogurt.
Smícháme s uvařenou rýží a podáváme.

Zdroj: Jehněčí biryani; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/jehneci-biryani [On-line 16.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.