(cca 4 porce)
- 1 kg jehněčí kýty (plece)
- 90 g hladké mouky
- 100 g másla
- 2 cibule
- 2 jablka
- 50 g drcených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce citronové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce rozinek
- 4 lžíce kokosového mléka
- 0,5 l vývaru
- 2 lžíce plátků mandlí
- sůl
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ty obalíme v mouce a na přepuštěném másle zprudka opečeme. Až se maso zatáhne, vyjmeme ho a do hrnce místo něj dáme cibuli nakrájenou nadrobno, kterou necháme zpěnit. Poté přijdou na řadu kostičky oloupaných jablek a nadrcená rajčata, která krátce orestujeme, a kari s česnekem. Vše opět orestujeme a přidáme opečené maso, cukr, citronovou šťávu a kůru, rozinky, kokosové mléko, osolíme a zalijeme vývarem. A pozor,
chceme-li skutečně indickou kuchyni, nesmí to být hovězí! Krávy jsou v Indii totiž posvátné. Potom už zbývá jen všechno promíchat a podusit do měkka, na závěr přidat opečené plátky mandlí, podle chuti dosolit a podávat samozřejmě nejlépe s rýží.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/239-jehneci-kari/
Poslední tip, trik či komentář