Ingredience
- 800 g mletého jehněčího masa
- Špetka mletého římského kmínu
- Špetka mletého nového koření
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 stroužky česneku
- ½ cibule
- 1 lžíce sekané máty
- 1 lžíce sekané petržele
- 50 ml olivového oleje
- Pepř
- Sůl
- 250 g jogurtu
- 2 lžičky tahini pasty
- ¼ lžičky mletého kardamomu
- ¼ mletého koriandru
- 1 stroužek česneku
- 1 citrón
- Arabský chleba
Jehněčí maso ochutíme 2 rozmačkanými stroužky česneku, půlkou nasekané cibule, mletým zázvorem, římským kmínem, novým kořením, mletým koriandrem, sekanou mátou a petrželí. Přidáme pár kapek oleje, skořici, sůl a pepř. Promícháme a začneme tvořit šišky, které napícháme na špejli. Opékáme na olivovém oleji 3 až 4 minuty z každé strany.
Do misky si dáme 1 stroužek rozmačkaného česneku, ¼ lžičky mletého koriandru, ¼ lžičky mletého kardamomu, jogurt a 2 lžičky tahini pasty. Vyšleháme a přidáme citrónovou šťávu. Znovu promícháme.
Zdroj: Jehněčí kofty s tahini jogurtem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2146-jehneci-kofty-s-tahini-jogurtem/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář