Ingredience
- 1,2 kg jehněčích kotletek
- 2 snítky petržele
- římský kmín
- sůl
- pepř
- olivový olej
- máslo
Z jehněčího hřbetu si odřízneme tři kotlety, které i se zbytkem hřbetu osolíme a opepříme, potřeme římským kmínem, posypeme petrželí a potřeme olivovým olejem.
Samostatné kotlety ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. Také hřbet opečeme ze všech stran a následně jej dáme na 12 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
Z pečeného hřbetu odřízneme kotletu a podáváme ji společně s kotletou grilovanou. Jako přílohu servírujeme grilovanou zeleninu.
Zdroj: Jehněčí kotletky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2682-jehneci-kotletky/ [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář