Ingredience
- 800 g jehněčích kotlet
- Rozmarýn
- Olivový olej
- 4 lžičky limetkové hořčice
Na krustu:
- Středy z toastového chleba
- 50 g parmezánu
- Petržel
- Tymián
- Provensálské bylinky
- 100 ml zredukovaného červeného vína
- 50 g šalotky
- 50 g másla
- 100 ml demi-glace
- Sůl
- Pepř
Očištěné jehněčí kotlety s kostí marinujte v oleji s rozmarýnem a udělejte si bylinkovou krustu. Do mixéru dejte středy z toastového chleba, přisypte strouhaný parmezán, nasekanou petrželku, lístky tymiánu a provensálské bylinky a vše rozmixujte. Marinované kotlety opečte z obou stran na pánvi, potřete hořčicí a přendejte na plech s mřížkou. Poté přidejte krustu. Pečte asi 15 minut na 120 stupňů.
Kotlety podávejte s nádivkou a s omáčkou z šalotek, vína a omáčky demi glace.
Zdroj: Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2563-jehneci-kotletky-s-bylinkovou-krustou/ [On-line 16.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář