reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou

Ingredience

  • 800 g jehněčích kotlet
  • Rozmarýn
  • Olivový olej
  • 4 lžičky limetkové hořčice

Na krustu:

  • Středy z toastového chleba
  • 50 g parmezánu
  • Petržel
  • Tymián
  • Provensálské bylinky
  • 100 ml zredukovaného červeného vína
  • 50 g šalotky
  • 50 g másla
  • 100 ml demi-glace
  • Sůl
  • Pepř

Očištěné jehněčí kotlety s kostí marinujte v oleji s rozmarýnem a udělejte si bylinkovou krustu. Do mixéru dejte středy z toastového chleba, přisypte strouhaný parmezán, nasekanou petrželku, lístky tymiánu a provensálské bylinky a vše rozmixujte. Marinované kotlety opečte z obou stran na pánvi, potřete hořčicí a přendejte na plech s mřížkou. Poté přidejte krustu. Pečte asi 15 minut na 120 stupňů.

Kotlety podávejte s nádivkou a s omáčkou z šalotek, vína a omáčky demi glace.

Zdroj: Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2563-jehneci-kotletky-s-bylinkovou-krustou/ [On-line 16.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.