Suroviny:
- jehněčí kýta
- špek
- petržel
- mrkev
- celer
- rajský protlak
- povidla
- šťáva z citronu
- šalotka
- olivový olej
- sůl, pepř
- griotka
- bílé a červené víno
- tymián, rozmarýn
- cukr
Z kýty vyřízneme kost a prošpekujeme, osolíme a opepříme. Svážeme a opečeme ji na oleji. Ve stejném hrnci orestujeme zeleninu a bylinky. Přidáme povidla, šalotku a červené víno
Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, dáme celou cibuli a zapečeme.
Kýtu dusíme 60-70 min.
Zdroj: JEHNĚČÍ KÝTA NA VÍNĚ S ŽEMLOVO-TYMIÁNOVOU NÁDIVKOU A PEČENOU CIBULÍ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 20.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář