Suroviny
- jehněčí maso 1,5 kg
- velká cibule 5 ks
- nové koření 10 kuliček
- černý pepř 15 kuliček
- bobkový list 3 ks
- sladká mletá paprika
- sůl
- olej 100 ml
- máslo
Na knedlíky:
- brambory 1,5 kg
- vejce 2 ks
- hrubá mouka 500 g
- sůl
- bramborový škrob
- ocet 1 lžíce
Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme, opaprikujeme a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která poklademe na maso. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list a zakápneme olejem. Podlijeme vodou a pečeme asi dvě hodiny na 200 stupňů.
Bramborový knedlík: Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme a rozmačkáme. Necháme vychladnout, osolíme, přidáme dvě vejce a hrubou mouku a vypracujeme těsto. Vytvoříme válečky, které obalíme v bramborovém škrobu. Knedlíky vaříme asi dvacet minut v osolené vodě, kam jsme přidali lžíci octa.
Zdroj: Jehněčí nadivoko, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-nadivoko-bramborovy-knedlik [On-line 25.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář