reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí nadivoko, bramborový knedlík

Suroviny

  • jehněčí maso 1,5 kg
  • velká cibule 5 ks
  • nové koření 10 kuliček
  • černý pepř 15 kuliček
  • bobkový list 3 ks
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • olej 100 ml
  • máslo

Na knedlíky:

  • brambory 1,5 kg
  • vejce 2 ks
  • hrubá mouka 500 g
  • sůl
  • bramborový škrob
  • ocet 1 lžíce

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme, opaprikujeme a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která poklademe na maso. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list a zakápneme olejem. Podlijeme vodou a pečeme asi dvě hodiny na 200 stupňů.

Bramborový knedlík: Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme a rozmačkáme. Necháme vychladnout, osolíme, přidáme dvě vejce a hrubou mouku a vypracujeme těsto. Vytvoříme válečky, které obalíme v bramborovém škrobu. Knedlíky vaříme asi dvacet minut v osolené vodě, kam jsme přidali lžíci octa.

Zdroj: Jehněčí nadivoko, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-nadivoko-bramborovy-knedlik  [On-line 25.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.