- jehněčí kýta
- 2 jablka
- 1 cibule
- 1 lžička tymiánu
- 100 ml vývaru
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky medu
- olivový olej
- máslo
- sůl, pepř
Maso opečeme z každé strany a vložíme do misky, kterou přirkyjeme. Do kastrolu dáme trochu másla, nasypeme cibuli a restujeme tři minuty. Nalijeme vývar, med, hořčici a tymián. Přivedeme do varu, vložíme maso, které osolíme a opepříme, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě 30 minut. Přidáme nakrájená jablka a dusíme ještě 10 minut.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-platky-na-jablkach.html
Poslední tip, trik či komentář