reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené jehněčí s lilkem

Masová směs:

  • jehněčí maso
  • rajský protlak
  • cibule
  • česnek
  • lilek
  • rajčata
  • sůl, pepř
  • skořice
  • oregáno
  • petrželka
  • citrón
  • bílé víno

Bešamel:

  • máslo
  • hladká mouka
  • mléko
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • olivový olej
  • strouhanka
  • brambory
  • strouhaná gouda

Osolené, osušené, nakrájené lilky opečeme na pánvičce. Do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, česnek, mleté jehněčí maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, skořici, oregáno, petrželku, citrón a zakápneme vínem.

Na pánvičce z másla a mouky připravíme ridší jíšku a vlijeme do ohřátého mléka. Vytvoříme bešamel. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno klademe rajčata, prokládáme lilky, na plátky nakrájenými bramborami a masovou směsí. Nahoru nalíjeme bešamel, posypeme strouhanou goudou a pečeme v troubě 40 minut při 200 stupních.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecene-jehneci-s-lilkem.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.