reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí špíz

Ingredience

  • 500 g vykostěné jehněčí kýty

Na marinádu:

  • 3 stroužky česneku
  • 2 stonky čerstvého oregana
  • ¼ lžičky celého pepře
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • ½ sušené chilli papričky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžička hrubozrnné soli
  • 120 ml olivového oleje

Na bylinkové mascarpone:

  • 5 lžic mascarpone
  • 4 lístky šalvěje
  • Mořská sůl
  • Pepř

Na marinádu nadrtíme zelený pepř, římský kmín, sušené chilli papričky, sůl a cukr. Přidáme kousky česneku, olivový olej a oregano a rozdrtíme.

Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ty smícháme s marinádou a necháme hodinu odpočinout. Následně maso napícháme na jehly. Špízy opečeme ze všech stran, pak je ještě necháme dojít v troubě.

Závěrem si připravíme ještě dip z mascarpone a sekané šalvěje.

Jako přílohu doporučujeme vodní meloun s olivami a balkánským sýrem.

Zdroj: Jehněčí špíz; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2737-jehneci-spiz/ [On-line 25.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.