Ingredience
- 500 g vykostěné jehněčí kýty
Na marinádu:
- 3 stroužky česneku
- 2 stonky čerstvého oregana
- ¼ lžičky celého pepře
- ¼ lžičky římského kmínu
- ½ sušené chilli papričky
- 1 lžička hnědého cukru
- 1 lžička hrubozrnné soli
- 120 ml olivového oleje
Na bylinkové mascarpone:
- 5 lžic mascarpone
- 4 lístky šalvěje
- Mořská sůl
- Pepř
Na marinádu nadrtíme zelený pepř, římský kmín, sušené chilli papričky, sůl a cukr. Přidáme kousky česneku, olivový olej a oregano a rozdrtíme.
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Ty smícháme s marinádou a necháme hodinu odpočinout. Následně maso napícháme na jehly. Špízy opečeme ze všech stran, pak je ještě necháme dojít v troubě.
Závěrem si připravíme ještě dip z mascarpone a sekané šalvěje.
Jako přílohu doporučujeme vodní meloun s olivami a balkánským sýrem.
Zdroj: Jehněčí špíz; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2737-jehneci-spiz/ [On-line 25.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář