reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí špízy s pečenou mrkví a brambůrky

4 porce

  • 800 g jehněčí kýty bez kosti
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • snítka rozmarýnu
  • mletý pepř
  • 20 plátků anglické slaniny

Maso rozporcujeme na kostky o váze cca 40 g, aby na každý špíz a porci vyšlo 5 kusů. Česnek utřeme se solí, smícháme s olejem, nasekaným rozmarýnem a mletým pepřem. Do marinády vložíme maso, dobře promícháme.

Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny, napíchneme na špíz a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15−20 minut.

Pečená mrkev

  • 400 g mrkve
  • třtinový cukr
  • muškátový květ
  • sůl
  • olivový olej

Mrkve podélně nakrájíme na půl, vyskládáme na plech, lehce posypeme cukrem, muškátovým květem, osolíme a zakápneme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

Pečené brambůrky

  • 400 g malých brambor uvařených ve slupce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • snítka tymiánu
  • sůl

Brambory nakrájíme na půlky či čtvrtky, cibuli na velké kusy, smícháme s nasekaným česnekem, olejem, tymiánem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

Zdroj: Jehněčí špízy s pečenou mrkví a brambůrky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1796-jehneci-spizy-s-pecenou-mrkvi-a-bramburky/  [On-line 08.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.