4 porce
- 800 g jehněčí kýty bez kosti
- 3 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- snítka rozmarýnu
- mletý pepř
- 20 plátků anglické slaniny
Maso rozporcujeme na kostky o váze cca 40 g, aby na každý špíz a porci vyšlo 5 kusů. Česnek utřeme se solí, smícháme s olejem, nasekaným rozmarýnem a mletým pepřem. Do marinády vložíme maso, dobře promícháme.
Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny, napíchneme na špíz a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15−20 minut.
Pečená mrkev
- 400 g mrkve
- třtinový cukr
- muškátový květ
- sůl
- olivový olej
Mrkve podélně nakrájíme na půl, vyskládáme na plech, lehce posypeme cukrem, muškátovým květem, osolíme a zakápneme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
Pečené brambůrky
- 400 g malých brambor uvařených ve slupce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olivový olej
- snítka tymiánu
- sůl
Brambory nakrájíme na půlky či čtvrtky, cibuli na velké kusy, smícháme s nasekaným česnekem, olejem, tymiánem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
Zdroj: Jehněčí špízy s pečenou mrkví a brambůrky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1796-jehneci-spizy-s-pecenou-mrkvi-a-bramburky/ [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář