reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení hřbet s třešňovou omáčkou a ricottovými noky

Ingredience:

  • 4 steaky z jeleního hřbetu (po 180 g)
  • olivový olej
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl

Každý steak ochutíme pepřem, olivovým olejem, který zlehka do masa vpracujeme, přidáme snítku tymiánu a necháme odležet.

Před podáváním opékáme na rozpálené pánvi na stupeň propečení medium rare a na závěr osolíme. Podáváme s třešňovou omáčkou a bramborovými noky – viz níže.

Třešňová omáčka

  • 300 ml červeného vína
  • 1 ks zázvoru
  • 2 ks galangalu
  • 2 ks citronové trávy
  • 2 ks badyánu
  • 1 hoblinka pomerančové kůry
  • 200 ml třešňového pyré

Do kastrůlku k červenému vínu vložíme očištěný a nakrájený zázvor s galangalem, naklepanou citronovou trávu, badyán, hoblinku pomerančové trávy a redukujeme do omáčkové konzistence, přecedíme a smícháme s třešňovým pyré.

Noky

  • 200 g vařených brambor
  • 80 g ricotty
  • 1 vejce
  • muškátový oříšek
  • 80 g polohrubé mouky
  • sůl

Vařené brambory přepasírujeme nebo nastrouháme najemno a smícháme s ricottou, vejcem a moukou, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a solí.

Zpracované těsto na pomoučeném vále vyválíme do „hada“, ze kterého krájíme 2cm noky, které ihned vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

Zdroj: Jelení hřbet s třešňovou omáčkou a ricottovými noky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1586-jeleni-hrbet-s-tresnovou-omackou-a-ricottovymi-noky/  [On-line 26.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.