4 porce
- 40 dkg jelení svíčkové
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg vypeckovaných višní
- 20 dkg pohanky
- 4 dl masového vývaru
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2-3 stroužky česneku
- 1 paprikový lusk
- 1 dl oleje
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 svazek tymiánu
- 10 dkg pórku
- 10 dkg másla
- 1 dl vína „Bock Cuvée”
- sůl
- pepř
Svíčkovou prošpikujeme slaninou, osolíme a předsmažíme na malém množství oleje. Až maso mírně získá barvu, vytáhneme ho z pánve a na zbylém tuku zrychla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, paprikový lusk a česnek.
Jelení maso položíme na pekáč, posypeme natrhanými lístky tymiánu, zakapeme malým množstvím masového vývaru, vedle položíme kousky osmahnuté zeleniny a vše přikryjeme alobalem.
Na másle podusíme nadrobno nasekaný pórek a potom přisypeme pohanku. Krátce osmahneme, podlijeme masovým vývarem, podusíme a necháme povařit doměkka tak dlouho, dokud nevznikne kaše.
Připravíme višňové ragu: rozpustíme máslo a zkaramelizujeme na něm cukr. Přidáme vypeckované višně a můžeme přilít také višňovou šťávu. Až začne višňová omáčka houstnout, přilijeme malé množství vína „Bock Cuvée” a vše dohromady povaříme.
Před podáváním upravíme pohankovou kaši do tvaru věžičky a na vrch položíme jelení medailonky. Nakonec nalijeme na talíř višňovou omáčku a ozdobíme lístky tymiánu a kuličkami barevného pepře.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3578
Poslední tip, trik či komentář