4 porce
- 60 dkg jelení svíčkové
- 2 dl oleje
- 15 dkg kukuřičné krupice
- bobkový list
- jalovcové bobule
- pepř
- tymián
- šalvěj
- sůl
- 15 dkg různých druhů sušeného nebo čerstvého černého bobulovitého ovoce
- 1 dl Amarone Di Valpolicella
- 5 dkg másla
Očištěné maso důkladně potřeme směsí rozdrceného pepře, šalvěje a tymiánu. Do nádoby nalijeme olej. Vložíme bobkový list, jalovcové bobule a jelení maso. Maso ponecháme naložené v nálevu nejméně 24 hodin, přitom dbejme na to, aby bylo zcela pod hladinou oleje.
Ovoce nakrájíme na kousky stejné velikosti a namočíme do malého množství vína Amarone Di Valpolicella.
Kukuřičnou krupici za stálého míchání postupně vsypeme do čtyřnásobného množství slané vroucí vody. Vaříme po dobu 30 minut.
Naložené maso vyndáme z nálevu, necháme ho okapat a začneme ho opékat na středně horké plotně. Maso po několika minutách obracíme a takto opečeme obě jeho strany. Po opečení odložíme plátky masa až do servírování na teplé místo.
Ke zbylé šťávě přilijeme ovoce naložené do červeného vína a necháme několik minut povařit. Nakonec přidáme malé množství másla, abychom omáčku zjemnili.
Kukuřičnou kaši naservírujeme doprostřed talíře, maso nakrájíme na plátky, položíme na kaši a nakonec zakapeme ovocnou omáčkou.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3619
Poslední tip, trik či komentář