10 porcí
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- ¼ středního celeru
- 2 hrnky vařeného hrachu
- voda
- majoránka
- pažitka
- sůl
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nakrájený celer s plátky česneku ze dvou stroužků (jeden ponecháme na závěr), krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme vařený hrách a půl hodiny provaříme. Poté rozmixujeme, dochutíme utřeným stroužkem česneku se solí, majoránkou, dozdobíme pažitkou.
Zdroj: Jemná a lehká hrachová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1344-jemna-a-lehka-hrachova-polevka/ [On-line 09.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář