reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemná a lehká hrachová polévka

10 porcí

  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • ¼ středního celeru
  • 2 hrnky vařeného hrachu
  • voda
  • majoránka
  • pažitka
  • sůl

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nakrájený celer s plátky česneku ze dvou stroužků (jeden ponecháme na závěr), krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme vařený hrách a půl hodiny provaříme. Poté rozmixujeme, dochutíme utřeným stroužkem česneku se solí, majoránkou, dozdobíme pažitkou.

Zdroj: Jemná a lehká hrachová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1344-jemna-a-lehka-hrachova-polevka/ [On-line 09.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.