- 400 g kuřecích a králičích jater,
- 150 g másla (+ 50 g na zalití),
- 1 prolisovaný stroužek česneku,
- 1 velká snítka tymiánu,
- špetka koření pěti vůní,
- 2 lžíce šlehačky,
- sůl,
- pepř,
- cibule.
Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemna-domaci-pasticka/ [On-line 16.2.2012]
kuřecí a králičí játra | 400 | g |
máslo | 150 | g |
máslo na zalití | 50 | g |
prolisovaný česnek | 1 | stroužek |
tymián | 1 | snítka |
šlehačka | 2 | lžíce |
koření pěti vůní | 1 | špetka |
sůl | 1 | špetka |
pepř | 1 | špetka |
cibule | 1 | kusu |
Předkrm
Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou
Postup:
Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.
Poslední tip, trik či komentář