reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou

  • 400 g kuřecích a králičích jater,
  • 150 g másla (+ 50 g na zalití),
  • 1 prolisovaný stroužek česneku,
  • 1 velká snítka tymiánu,
  • špetka koření pěti vůní,
  • 2 lžíce šlehačky,
  • sůl,
  • pepř,
  • cibule.

Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemna-domaci-pasticka/ [On-line 16.2.2012]

kuřecí a králičí játra 400 g
máslo 150 g
máslo na zalití 50 g
prolisovaný česnek 1 stroužek
tymián 1 snítka
šlehačka 2 lžíce
koření pěti vůní 1 špetka
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
cibule 1 kusu

 

Předkrm
Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou
Renáta dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu. Domácí paštika byla pochválena.
Ingredience:
-400 g kuřecích a králičích jater,
-150 g másla (+ 50 g na zalití),
-1 prolisovaný stroužek česneku,
-1 velká snítka tymiánu,
-špetka koření pěti vůní,
-2 lžíce šlehačky,
-sůl,
-pepř.
-cibule
Postup:
Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.
Teplota: 160 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odležení
Čas vaření: do 30 minut
Recipe category: předkrm / restování / chlazení

Předkrm
Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou

Postup:

Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.