Ingredience
- bílá čokoláda 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- vejce 4 kusy
- cukr 1 dávka
- maliny, borůvky 1 dávka
- máslo 1 kus
Bílou čokoládu nalámeme a roztavíme ve vodní lázni s kouskem másla až do úplného rozpuštění. Poté krátce necháme vychladnout, přidáme žloutky podle uvážení a všechny bílky vyšleháme na sníh. K čokoládě přidáme zakysanou smetanu a poté jemně vmasírujeme sníh kovovou lžící.
Maliny a borůvky povaříme se lžící cukru, vložíme dospod nádoby a na to přidáme dvě lžíce čokoládové pěny. Vychladíme.
Zdroj: Jemná pěna z bílé čokolády; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemna-pena-z-bile-cokolady[On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář