- vepřové (nejlépe vepřové panenky nebo kýty) 1 kg
- grilovací koření
- mletý zázvor
- steakové koření
- kari 1 lžička
- worcester 1 lžíce
- tavený sýr 1 kus
- smetana ke šlehání 1 kus
- pórek 1 kus
Brambory
- brambory 1 kg
- olej
- sůl 1 špetka
- steakové koření 1 špetka
- majoránka 1 špetka
Nejprve si připravíme sýrovou omáčku z taveného sýra a smetany, do které přidáme kari koření.
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a dáme na rozpálenou pánev a na oleji zprudka opečeme. Když je maso orestované přidáme sýrovou omáčku, ještě cca minutku necháme dodělat a při odstavení přidáme nakrájený pórek.
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme a zprudka opečeme na oleji a při opékání přidáme sůl a koření.
Zdroj: Jemně pikantní směs na kari; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemne-pikantni-smes-na-kari [On-line 17.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář