8 porcí
- 100 g cibule
- 80 g másla
- 400 g namočené cizrny
- 20 g česneku
- 40 g rukoly
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 150 g žervé
- 8 lžic olivového panenského oleje
- 1,5 l vody
- římský kmín
- mletý bílý pepř
- sůl
Nakrájenou cibuli najemno zpěníme na přepuštěném másle. Přidáme cizrnu (okapanou) a opečeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Cizrnu uvaříme doměkka a rozmixujeme, ochutíme římským kmínem a bílým pepřem. Na konec přidáme utřený česnek se solí a už nevaříme. Rukolu nasekáme najemno a smícháme ji s žervé, křenem a osolíme. Z hmoty tvoříme nočky, které vkládáme do polévky. Zakápneme lžící oleje.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=911
Poslední tip, trik či komentář