reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jihočeská bramboračka

Suroviny

  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • kapusta 1/4 ks
  • kedlubna 1/4 ks
  • květák 1/2 ks
  • brambory 1 kg
  • česnek
  • cibule 1 ks
  • pepř
  • sůl
  • kmín
  • vývar
  • majoránka
  • houby
  • olej nebo sádlo

Na jíšku:

  • hladká mouka 100 g
  • máslo 100 g

Veškerou zeleninu očistíme a naporcujeme, brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme a v kastrolu osmahneme na omastku a potom i další zeleninu. Zeleninu orestujeme, přelijeme vývarem, přidáme houby a zbylé koření a zahustíme jíškou. Tu si uděláme tak, že mouku a máslo opražíme na másle a vložíme do polévky, kde necháme chvíli povařit.

Zdroj: Jihočeská bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jihoceska-bramboracka  [On-line 10.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.