Suroviny
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- kapusta 1/4 ks
- kedlubna 1/4 ks
- květák 1/2 ks
- brambory 1 kg
- česnek
- cibule 1 ks
- pepř
- sůl
- kmín
- vývar
- majoránka
- houby
- olej nebo sádlo
Na jíšku:
- hladká mouka 100 g
- máslo 100 g
Veškerou zeleninu očistíme a naporcujeme, brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme a v kastrolu osmahneme na omastku a potom i další zeleninu. Zeleninu orestujeme, přelijeme vývarem, přidáme houby a zbylé koření a zahustíme jíškou. Tu si uděláme tak, že mouku a máslo opražíme na másle a vložíme do polévky, kde necháme chvíli povařit.
Zdroj: Jihočeská bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jihoceska-bramboracka [On-line 10.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář