reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jihočeská kulajda

Ingredience

  • brambory 4 kusy
  • mléko 500 ml
  • vejce 3 kusy
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • hladká mouka 5 lžic
  • sušené hřiby 2 hrsti
  • čerstvý kopr 1 dávka
  • kmín 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Do litru vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Houby předem namočíme a dáme vařit k bramborám. Když jsou brambory měkké, uděláme si „závarek“ z hladké mouky a mléka. Zavaříme, promícháme a dále vaříme na mírném ohni asi deset minut. Pak přidáme šlehačku a kopr. Na závěr vlijeme rozkvedlané vejce. Můžeme dochutit octem, cukrem, jak to má kdo rád.

Zdroj: Jihočeská kulajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jihoceska-kulajda-0 [On-line 19.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.