Ingredience
- hrách 200 g
- uzené maso 250 g
- masox 1 kus
- mouka na zahuštění 1 lžíce
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- majoránka 1 špetka
- zelená petrželka 1 snítka
- olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Do vody vsypu hrách s masoxem a nechám pomaluuvařit doměkka. Mezitím si nastrouhám cibuli a česnek, na pánvičce si osmahnu kousky uzeného masa, které do hrachové polévky přidám i s olejem (sádlem), na němž se restovalo. Až bude hrách poloměkký, tak přidám připravenou zeleninu a vše povařím doměkka. Nakonec zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a ještě pět minut vařím se špetkou rozemnuté majoránky. Nakonec ozdobím i dochutím zelenou petrželkou a dle chuti dosolím.
Zdroj: Jiříkova hrachovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jirikova-hrachovka [On-line 19.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář